کرمانشاه همان بهشت ناشناخته غرب کشور است که با وجود مناظر و طبیعت بکرش از ظرفیت اقامتگاههای «بومگردی» محروم است.
تاریخ:
1394/06/26انتشار
کرمانشاه همان بهشت ناشناخته غرب کشور است که با وجود مناظر و طبیعت بکرش از ظرفیت اقامتگاههای «بومگردی» محروم است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه به نقل از خبرگزاری فارس ، چه حس شورانگیزی باید داشته باشد، تجربه یک شب آرمیدن زیر سقف یک خانه روستایی در دل طبیعت بینظیر «زیبای خفته زاگرس»؛ آرامش روحنواز طبیعت پرهیاهو و زنده روستا را در هیچجا نمیتوان لمس کرد.
شوق طبیعتگردی که در سرت باشد، دلت را به دریا میزنی برای کشف راز زیباییهایی که در دل آن نهفته است و بوی نان محلی و شکوفههای وحشی، دیدن جلوههای سنتی بومیان و شنیدن صدای پای آب آنچنان به وجدت میآورد که دل کندن از آن برایت دشوار میشود.
رشد روزافزون شمار طبیعتگردان در سراسر جهان تلنگری است که یادآوری میکند علاقه و دلبستگی انسان به طبیعت را و اینکه رویکرد جدیدی به این مقوله در حال شکلگیری است که با بهرهگیری از آن میتوان به زندگی روستائیان و ساکنان در مناطق دور از شهرها رونق بخشید.
افزایش تقاضا برای طبیعتگردی بستری مناسب برای توسعه پایدار محلی و آموزش حفاظت از محیط زیست به دوستداران طبیعت است. داشتن بافت فرهنگی و فیزیکی خاص و استفاده از معماری بومی و سنتی هماهنگ با منظره محیط از جاذبههای اقامتگاههای بومگردی است.
مشارکت اعضای خانواده در میزبانی از گردشگران یک تجربه جدید و فرصتی بکر برای ایجاد کسب و کارهای کوچک خانوادگی در روستاها پیشروی بومیان و جوامع محلی قرار داده است. ساختار بومی این اقامتگاهها برگ برنده آنها در رقابت با هتلهای مدرن است.
اقامتگاههایی دارای هویت بومی که میتواند نمایشگاهی از جاذبههای سنتی، صنایعدستی محلی و معرفی فرهنگ بومی منطقه باشد و یا با برگزاری تورهای طبیعتگردی از سوی آنها در جذب اکوتوریستها موفق عمل کند؛ در حقیقت این اماکن به نوعی یک اکوموزه و کلکسیونی از جاذبههای مختلف بومی منطقه است.
وجود 50 روستای هدف گردشگری در استان کرمانشاه با طبیعت بکر و چشمنواز دامنهها زاگرس و دشتهای زیبایش فرصتی مناسب برای حفظ و شکوفایی آداب و رسوم، غذاهای محلی، معماری سنتی، موسیقی بومی و... فراهم میکند که با تأمین زیرساختهای این موضوع و حمایت از علاقهمندان این عرصه و دوستداران محیط زیست و میراث فرهنگی میتوان شاهد رشد و توسعه گردشگری در استان بود.
توجه به روستاها و جوامع محلی موضوع محوری شعار امسال سازمان جهانی گردشگری بود که با تحقق موضوع ایجاد بومگردها میتوان در راستای توانمندسازی جوامع محلی گامهای مثبتی برداشت
گزارش از: زهرا آقایی